Jobba hos oss

lastbil 1

En dag i distributionens värld

Att arbeta inom distribution på Br. Svärds Åkeri och för DHL är inte som att köra gods Göteborg till Malmö t.o.r. där truck lastar på/av i båda ändar. Vi har flera chaufförer kvinnor och män som kommit till oss och provat på vår värld som kan intyga att vårt chaufförsarbete kräver sin kvinna/man. En del av de som provat har stannat och stortrivs med pulsen andra har fallit som furor oavsett storlek och muskler och lämnat för att ta ett lugnare arbete.

Att lasta upp sitt fordon på morgonen och skjuta in allt gods via streckkoder, ta ut en körlista och sedan ge sig ut på fältet där fartvinden tar tag i håret, det är vad många chaufförer ser som frihet. Att sedan besöka ett stort antal företag för att lämna/hämta gods under dagen och dessutom hinna få i sig en måltid, det är vardagsmat för oss inom distributionen.

Man måste ha ett gott mått av stresstålighet i jobbet. Att kunna vara artig mot kunden är A och O trots att man ibland har fullt upp och ibland bara vill iväg från dem, vid andra tillfällen hinner man konversera lite och lära känna kunden bättre. Humor underlättar men i lagom grad gentemot kunder.
Väl hemma ska hämtat gods lastas av på DHL-terminalen, scannern stängs av, bilen parkeras och arbetet avslutas på kontoret. 

Logga in på vårt intranät